תהייה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

28/02/2013 | 09:52 | מאת: אסף

שלום ד"ר. אני פונה בשם חברתי כי היא הגיעה למצב בלתי נסבל. במשך ארוכה מאוד (לפחות שנתיים-שלוש) היא סובלת מכאבים - כאבי גב תחתון, שכמות וגב עליון, ברכיים, כאבי בטן (באיזור האגן), צוואר ולאחרונה הופיעו גם כאבי ראש. הכאבים הכי קשים הם בגב עליון, שכמות וצוואר. היינו אצל נוירולוג, אורטופד, פיזיותרפיה... כלום לא עזר, הכאבים ממשיכים. אפילו היינו אצל ראומטולוג שהתייחס בצורה מאוד מזלזלת וכאילו עשה טובה שהוא בכלל קיבל אותה. חשוב לציין שהיא כל הזמן עייפה. במשך היום היא מצליחה איכשהו להסתדר, אבל זה לא משנה כמה שעות היא תישן בלילה, היא תמיד עייפה. תהינו לגבי פיברומיאלגיה ולמרות העובדה שהיא כן נמצאת בלחץ, חלק מהתסמינים האחרים לא קיימים. מה ניתן לעשות? האם יש טעם לפנות לראומטולוג בשנית ולקוות ליחס יותר מכובד? תודה רבה אסף

12/03/2013 | 11:08 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום אסף, קודם כל, תמיד מצער אותי לשמוע שיש עדיין רופאים שלא מתיחסים בכבוד למטופלים, לא משנה מה יש להם... לגופו של עניין, היא חייבת להיבדק אצל ראומטולוג בהקדם. יתכן והיא סובלת מפיברומיאלגיה, אך יתכן והיא סובלת ממחלה דלקתית אחרת שפוגעת בגב ובצוואר, לפי מה שאתא מתאר. לפיכך, היא חייבת הערכה כולל בדיקה פיזיקאלית והדמייה בהתאם. מאחלת שתמצאו את הראומטולוג הנכון! בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה