האם גם גברים סובלים מפיברו

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

20/02/2013 | 22:49 | מאת: גולדי

שלום רב! בעלי סובל מזה שנה וחצי מכאבים בכל הגוף בהתחלה זה התחיל מכאבי ראש אחר כך זה עבר לצוואר, הגב, עצם הזנב, יש לו כאבים בחזה הוא לחוץ על הזמן לפעמים הוא מרגיש שחלק מהראש שלו רדום מנומנם לפעמים גם בידיים.כל הגוף תפוס גם הרגליים. הרופאה שלנו לא מוצאת קשר בין כל הכאבים. בדיקות דם תקינות גם C.T תקין היא שלחה את בעלי לפסיכיאטר והיא טוענת שהוא סובל מדיכאון. יש לציין שעכשיו כבר בעלי בדיכאון מכל הסבל שהוא עובר אבל כל זה לא התחיל מדיכאון. בעלי כבר לא רוצה לראות רופאים ומטפלים אלטרנטיבים נימאס לו. אני רואה את בעלי סובל מיום ליום וזה ניהיה רק יותר גרוע. האם זה פיברומיאלגיה? זה קורה גם לגברים? ואם החיים חוזרים לעצמם לאחר טיפול הוא שפשוט הסבל הוא אין סופי? תודה

25/02/2013 | 12:23 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום גולדי, בהחלט גם גברים יכולים לסבול מפיברומיאלגיה. יש להיבדק על ידי ראומטולוג, לקבוע אבחנה ולהתחיל טיפול. הטיפול צריך להיות מכוון גם לפיברומיאלגיה וגם לדיכאון ועם טיפול משולב תרופתי ולא תרופתי, ניתן בהחלט להשיג שיפור במצב וחזרה לתפקוד. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה