איבוד בתחושות כפות ידיים (קרח)

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

17/02/2013 | 03:24 | מאת: מרדכי

שלום עליכם , (מצטער על האריכות , אך היא נחוצה .) אני בן 39 ובד"כ בריא , לפני מספר שבועות החלה בכף יד ימין שלי ירידה בתחושה(בליווי של הרגשת קור עז בכפות הידיים) במשך כל שעות היממה , שנמשכה והתדרדרה בקצב איטי מאוד, לאחר כשבוע החלה התופעה גם בכף יד שמאל והמשיכה להחמיר בקצב מהיר בתחילה היתה אמנם רק הרגשת קור + ירידה קלה בתחושה אך לאחר כ-3 שבועות המצב החל להחמיר בקצב מהיר(וממשיך להתחזק מיום ליום ) עד שעכשיו כבר המצב הוא של : התאבנות גוברת בכף-היד ובשרירי הזרועות + תחושה עמומה וגסה כאילו שהיד מכוסה בכפפות גם לדברים עדינים + בקצות האצבעות כאב כשמנסה ללחוץ על דברים ( הרגשת קרש) + הרגשת מעין זרם תמידי בכפות הידיים ( נמלולים ? ) (סגירת כפתורים כבר כמעט בלתי אפשרית ) בנוסף ישנה גם הרגשת כאב קל בעורף ( שהחלה לפני ממש המון המון זמן , אך עכשיו מעט התחזקה ) רופא המשפחה הפנה אותי לצילום-חזה (בחשד לפרסטזיה) - שלא הראו ממצא חריג. פניתי לנוירולוג ששלח אותי ל EMG בידיים (בדיקת NCV בשאלה של נוירופטיה ,\ CTS) - שיצאה תקינה +בדיקות דם שהראו חוסר ב B12 ובחומצה פולית (קיבלתי כדורים להשלמתם.) +MRI עמוד שדרה צווארי . האורטופד שלל ככל הנראה בעיה בתחומו ( ללא בדיקות מיוחדות) , אך שלח אותי לצילומי רנטגן עמוד שדרה מותני + אגן ירכיים ( בגלל תלונות גם על כאבים בגב תחתון מזה זמן ממושך) שהראו ספונדילוליסטיז וספונדילוליזיס ב- L5 פניתי לראומטולוג שגם הוא שלל בעיה בתחומו , אך שלח אותי שוב לבדיקת EMG גפיים עליונות בשאלה של רדיוקולופתיה -- שהראתה תוצאות תקינות .( אך צוין בהערה שבגלל שהבדיקה בוצעה תוך שבועיים לבדיקת EMG קודמת אין לשלול רדיקולופתיה ) להלן ציטוט מאיבחונו : "בבדיקות דם : ס"ד וכימיה כללית תקינים. חומצה פולית נמוכה וויטמין B12 על גבול תחתון של הנורמה. TSH תקין. ESR 6 ממ"ש, CRP 2. סרולוגיה ל La, Ro, throglubin, TTG, ANA, RF akhkhh. רמות משלים ו- SPEP תקינים. תבחין ל- Thoracic outlet syndrome שליליים. יש מעט רגישות בצוואר במבט ימינה. מפרקים - אמל, ללא סימני סאקרואיליטיס." בנוסף הוא שלח אותי גם לרנטגן עמוד שדרה צווארי (LAT+AP) -- שלא הראו ממצא חריג יש עוד זמן עד לבדיקת ה MRI עמוד-שדרה צווארי ( למרות שצויין עליה שדחוף) ובינתיים המצב הולך ומחמיר מיום ליום ... ולא בטוח שזן בכלל הסיבה... ( אציין שלאימי לפני מספר שנים היו בעיות עם תחושות יד\כאבים , ולבסוף נמצא שנגרמו כתוצאה מגידול במח שלבסוף הוסר) מה עוד לדעתך רצוי לעשות ? למי לפנות ? המלצות ? (ידיד שלי הלומד לרפואה אמר לי שהתסמינים יכולים להתאים לבעית מתכות כבדות בדם. , יתכן ? )

22/02/2013 | 00:55 | מאת: מרדכי

תחושת הנימול החלה גם באצבעות הרגליים. באשפוז במח' נוירולוגית נערכו בדיקות דם נוספות ודיקור מותני שנמצאו תקינים. ב-MRI עמוד שדרה צווארי (שטרם פוענח ע"י רדיולוג) הסיקו רופא המחלקה ומנתח עמוד-שדרה שמדובר בפריצת דיסק נדירה: "בלט דיסק מאחורי גוף חוליה C4 עם לחץ על החוט ואות חריג בחוט בגובה זה". המלצות: "ניתוח צווארי בגישה קדמית, קורפקטומיה C4 וקיבוע". 1. בהנחה שהאבחון מדויק, האם פריצת הדיסק היא בהכרח הסיבה לתופעות שתוארו? 2. אם כן, אשמח להמלצה על מנתח המתמחה בסוג פריצה זה. 3. מבקש לדעת על דרכי טיפול אחרות. תודה וחג שמח

מנהל פורום פיברומיאלגיה