יש לי גם תשישות כרונית וגם פיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

13/01/2013 | 00:40 | מאת: רוצה להבריא

אין לי כוח להתעמל או לעשות הידרותרפיה וכאשר עשיתי פעם אחת הידרותרפיה חודש אחר כך הייתי חולה מאוד. ואחרי פעם השניה חודשיים הייתי חולה מאוד . כמובן שהפסקתי. איך אני יכולה לעזור לעצמי כאשר יש לי גם פיברומיאלגיה חזקה וגם תשישות כרונית חזקה? כאשר אני עושה מאמץ לצאת או לעשות משהו אחר כך אני משלמת על כך בכמה ימים קשים.

15/01/2013 | 08:31 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לך תופעה זאת מוכרת מאד. אין ספק שבהתחלה, פעילות גופנית יכולה להחמיר את הכאבים וזו בידיוק הבעייה שצריך לטפל בה! הפיתרון הוא לעשות מעט מאד פעילות אבל כל יום, ללא הפסקות, ואז לעלות בהדרגה את המינון עד שהפעילות דווקא עוזרת וכבר לא מחמירה את הכאבים. למשל , להתחיל ב 10-15 דקות הליכה יום יום ואם אפשר פעמיים ביום, ואז לעלות ל 20-30 דקות בהדרגה. בהצלחה!

מנהל פורום פיברומיאלגיה