איחור בגילוי פיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

02/01/2013 | 12:19 | מאת: אלכס

שלום ד"ר , ותודה. עברתי שתי תאונות דרכים 2004, ו2008 . אובחנתי לצערי כחולת פיברומיאלגיה רק בשנת 2009. שאלותיי בבקשה. 1. אילו היו מגלים את המחלה בזמן ניתן היה להפחית את עוצמתה ואולי למנוע הדרדרות במצבי. 2. לו גילו אותה בזמן היה אפשר למנוע או להקטן את הסבל שלי.

06/01/2013 | 14:32 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום אלכס פיברומיאלגיה אינה מחלה שהולכת ומדרדרת, אלא מחלה שמתאפיינת בעליות וירידות. חשוב לאבחן אותה מוקדם, כדי למנוע ביצוע בדיקות מיותרות וכדי להתחיל טיפול מתאים , אך איחור באבחנה אינו גורם לנזק בילתי הפיך.ממליצה לך להתרכז בטיפול-תרופתי ולא תרופתי- על מנת להשתפר מהר!

מנהל פורום פיברומיאלגיה