איבחון פיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

23/12/2012 | 13:02 | מאת: אמא של דף

אני מבקשת להעלות בעיה של ביתי שסובלת מספר שנים מדכאון בשנים האחרונות נוספו כאבי גוף לאורך עמוד השדרה, נימולים בידיים וברגליים, כאבי ראש קשים. מצבי רוח הקשורים כניראה במצב נפשי וגופני. עד היום לא היצליחו רופאים לאבחן מה יש לה ולאחרונה גם הפסיקה לעבוד. אני כאימא מאוד דואגת .האם יתכן שיש לה פיברומיאלגיה? כיצד אפשר לאבחן מחלה כזו. מבקשת עזרה

24/12/2012 | 19:56 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לך יתכן מאד ומדובר בפיברומיאלגיה, דבר שכיח בקונטקסט של דיכאון. רצוי להיבדק אצל ראומטולוג שמטפל בפיברומיאלגיה על מנת לאשר את האבחנה ולהתאים טיפול. יש תרופות שמטפלות גם בפיברומיאלגיה וגם בדיכאון. בנוסף, יש לבצע פעילות גופנית מתונה וסדירה ולבקש טיפול בהידרוטרפיה. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה