סימבלתה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

17/12/2012 | 14:57 | מאת: נטלי

שלום, אני נוטלת סימבלתה 30 מ"ג כחודשיים וחצי ולא מרגישה שינוי מבחינת רמות הכאב, מעבר לזה אני חווה תופעות לוואי שלא נעימות לי כמו: השעות לילה רציניות, מיגרנות( שלא היו לי לפני ) פיהוקים מרובים עייפות,וקשיים בעיכול וביציאות ושינויים בתפקוד המיני.אני יודעת שאסור להפסיק ליטול בבת אחת ויש לי תור לראומטולוג רק בחודש הבא. מה הדרך המומלצת להפסיק??

24/12/2012 | 19:09 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום נטלי בדרך כלל, סימבלטה 30 מג אינו מספיק להביא שיפור משמעותי בפיברומיאלגיה. כעיקרון, צריך לעלות את המינון ל 60 מג. אבל אם יש תופעות לוואי שלא חולפות, אין מנוס מלהפסיק, אפשר בהדרגה מהירה, כלומר יום כן יום לא שבוע ולהפסיק. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה