חולשה ועייפות

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

10/12/2012 | 12:11 | מאת: מרי

10/12/2012 | 12:26 | מאת: מרי

שלום רב! אני בת 26. סובלת מעייפות איומה תשישות ואני כבר לא יודעת איך להגדיר את זה, כבר שנים שאני מרגישה עייפות ולאחרונה אני מרגישה שזה כבר ממוטט אותי לחלוטין, אני כבר מתחילה לחשוב על דברים נוראיים, אני חושבת שמאז שיחרורי מהצבא התחילה לי תופעת העייפות, בערך 6 שנים. אך היום אני לא חושבת שחשתי עייפות כזו גם פעם. אני מחפשת בגוגל חיפושים הקשורים לזה, גם לאחרונה מרגישה חום בפנים, לא זכור לי אפילו מתי באמת הרגשתי צלולה וערנית, לא משנה כמה זמן אני ישנה אני לא יודעת מה זה לקום לערנות פשוט כבר לא מכירה את זה, תמיד כבדות נוראית ואין פשוט כח לכלום אפילו פעילות גופנית לא עוזרת למצבי, הרבה זמן אני מגששת בגוגל חיפושים של "עייפות כרונית" וראיתי שפעילות עוזרת ולי זה לא עוזר. לפניי כ3 חודשים עברתי ניתוח בהרדמה מלאה הייתי בפניקה שאני לא יתעורר מההרדמה המלאה מכיוון שאין לי תחושת ערנות ומתי צריך לקום, ניתוחון גינקולוגי פשוט. לצורך העיניין הבאתי את הדוגמא הזאת. לפניי הניתוח המון בדיקות דם שיצאו תקינות. אני חייבת עזרה אני ממש מרגישה נורא ובחיים לא אובחנתי בתסמונת התשישות. יום נפלא

24/12/2012 | 13:02 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום מרי, ניראה אכן שאת סובלת מתשישות כרונית, דבר שקשה לטיפול. מציעה לך לפנות לפר' גליה רהב, מומחית בתחום. בכל מקרה, כדאי להתמיד בפעילות גופנית סדירה, באופן הדרגתי, על מנת לשפר את מצבך. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה