נזקים אפשריים מאלטרולט וקלונקס

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

02/12/2012 | 10:15 | מאת: אהוד

שלום זמן רב הייתי מתעורר מוקדם ולא נרדם יותר. לקחתי לוריוון לזה. לפני כ5.5 שנים אובחנה אצלי פיברומיאלגיה, והראומטלוג המליץ על קלונקס במקום לוריוון לשיפור השינה. בהמשך ראומטולוג אחר החליף את הקלונקס באלטרולט. בפועל לקחתי מאז אלטרולט בד"כ, ובשבתות לקחתי קלונקס, או כשהייתי במתח חזק שהקשה עלי להרדם. מלפני כ5 שנים האשלגן ירד לי בדם תחת ל3.5, בהמשך נבדקתי פעמים רבות ועד לפני 19 חודשים האשלגן היה נמוך יחסית לבדיקות שהיו בעבר (לפני שהתחלתי עם האלטרולט והקלונקס), אך מעל למינימום (כלומר מעל 3.5). מלפני 20 חודשים, ב4 מתוך 7 בדיקות, האשלגן היה תחת לרף. בבדיקה האחרונה נעשה איסוף שתן, ובו האשלגן היה גבוה. הרופא לא מוצא הסבר לבעיה. האם יתכן קשר בין האלטרולט והקלונקס לאשלגן הנמוך?

02/12/2012 | 11:01 | מאת: אהוד

בדקתי באתר הקופה, וקיבלתי תיארוך מדויק להכל: ב16/9/07 התחלתי עם הקלונקס. ב23/12/07 האשלגן היה בדם 3.35. מ24/2/08 עברתי לאלטרולט (אך בכ"ז בחלק קטן מהימים לקחתי קלונקס, וכפי שכתבתי בהודעה קודמת). ב25/3/08 האשלגן עלה ל3.98, ובבדיקות הבאות עלה אף מעט יותר (אך היה עדיין נמוך מבעבר לפני הקלונקס והאלטרולט) ב15/1/09 האשלגן 3.93, ומאז ירד בהדרגה או דשדש. ב13/3/11 האשלגן 3.3. ומאז 3 פעמים דשדש בערך ברמה זו (תחת 3.5), או עלה מעט מעל 3.5 (3.55, 3.51, 3.58) כך שיש רמז לקשר לקלונקס ואולי גם לאלטרולט. שבתחילה שלקחתי קלונקס כל יום, האשלגן ירד בחדות, וכשעברתי לאלטרולט, אך לקחתי בד"כ פעם בשבוע קלונקס, האשלגן דשדש עד שירד תחת הרף.

24/12/2012 | 12:46 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום אהוד אם נסתכל על מנגנוני הפעולה של התרופות, הן לא אמורות לגרום להיפוקלמיה. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה