פיברומיאלגיה ומעי רגיז/רגיש

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

07/07/2021 | 23:24 | מאת: דריה

שלום רב, אני בת 34, ובמקצועי מורה לחינוך גופני. רצה כבר 14 שנים ריצות ארוכות. היני סובלת כבר 7 שנים מכאבים כרונים. במיוחד בשכמות, כתפיים וצוואר. הייתי אצל רופא ראומטולוג שאמר לי שזה מתאים לפיברומיאלגיה. בנוסף לזה אני כבר 7 חודשים סובלת מצרבות (רפלוקס) וכאבים המלווים בשריפה מעל הפופיק ומעלה (הכאבים מתגברים בזמן אכילה, עד כדי כך שאני מפסיקה לאכול למרות שאני עדיין רעבה, כדי לא לסבול מהם יותר. לפני כחודש הופיעה לי גם נפיחות, בזמן ואחרי האוכל. עכשיו פחות) הלכתי לרופאת גסטרו. ניסיתי את כל דרכי הטיפול הקיימים.. ואני עדיין סובלת מזה. אני כבר לא מסוגלת לאכול את המאכלים שאכלתי לפני.. כדוגמת מאכלים שמבשלים בשמן. קראתי על פיברומיאלגיה, וראיתי שאחד התסמינים שלה הוא מעי רגיז/רגיש. האם יש דרך אחרת לעזור לי להפסיק ולסבול מהצרבות ולאכול כמו בן אדם נורמלי? ברצוני לציין שבעבר גם סבלתי מצרבות, עוד לפני ההבחנה. אבל אותם כדורים שעזרו לי אז.. לא עוזרים לי כיום. אחד מהם אחרי שבוע גרם לי לקוצר נשימה. וגם בדיקת גסטרו עשיתי ב- 2017, שיצאה תקינה. הרופאה אמרה שלא צריך לחזור על זה שוב. גם אני לא חושבת שאני צריכה לחזור שוב על הבדיקה, כי אני חושבת שאין לי באמת דלקת במעי. כי אם הייתה, הכדורים (ניסיתי את כולם) היו עוזרים לי כמו בעבר. אשמח לעזרה. תודה רבה.

07/07/2021 | 23:31 | מאת: פיברומיאלגיה ומעי רגיז/ רגיש

ברצוני להוסיף גם שבדיקות הדם שלי תקינות, וגם אין לי לא את החיידק ואיני רגישה לגלוטן.

מנהל פורום פיברומיאלגיה