איך אפשר להבדיל בין פיברו לבין דלקת?

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

02/07/2021 | 18:14 | מאת: יעל

שלום, רציתי לשאול אם יש קשר בין אסטרוגן לדלקת ? הכאבים באזור מפרקים. נוקשות במצב מנוחה ושכיבה. תוך כדי תנועה זה עובר. היה לי חשד לפיברו אבל לא עשיתי עם זה משהו עבר לי אחרי 7 שנים.... גם אז שמתי לב שמחזור חודשי כואב יותר. אבל אז היו עוד תסמינים כמו בעיות שינה חוסר ריכוז בעיות בזיכרון לט"ק כאב במפרק הלסת.לא קישרתי בין הדברים. כיום ממש בתחילת חודש יוני היו לי כאבים בגב רק בשכיבה עד כדי מצב שכבר לא יכולתי לישון. אח"כ שוב כאבי ברכיים יחד עם גב ואז כאבים חדשים בכפות הידיים. בסוף ניגשתי לבדיקות דם בנושא. כעת קיבלתי מחזור ופתאום הכל נעלם. אני לא ממש מבינה את הנושא הזה. אבל הכאבים ממש חזקים כמו שמקבלים מכה ממש חזקה מהשפיץ של השולחן. וזה נמשך כמה ימים. המפרקים לא אדומים או נפוחים. זה כאב עמום. תודה תחושת שריפה בגב.

שלום יעל שאלה מצויינת , שעלתה גם בקרב רופאים וחוקרים בעולם. הדעה הרווחת היום נשנענת על מחקר גדול (אלפי אנשים) שנעשה על נשים שסבלו מדלקת שגרונית (מחלה אוטואימונית בה מערכת החיסון תוקפת את הגוף ע"י יצירת דלקת) בגיל המעבר וההשפעה על חומרת התסמינים בזמן ירידת רמות אסטרוגן ומול טיפול חלופי בהורמונים. מהממצאים עולה כי לאחר גיל המעבר נצפתה החמרה בכלל התסמינים של דלקת המפרקים. נשים לפני גיל המעבר שהמשיכו לקבל וסת סבלו מירידה תפקודית מתונה יותר, בהשוואה לנשים לאחר גיל המעבר. בנוסף המחקר הראה כי קיימת ירידה תפקודית מתונה יותר בקרב נשים שקיבלו טיפול הורמונאלי חלופי, נשים שעברו היריונות ונשים שהיו פוריות לתקופה ארוכה יותר.

מנהל פורום פיברומיאלגיה