נפיחות כאבים בירכיים

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

25/06/2021 | 15:42 | מאת: ליאורה

כותרת ההודעה מאת תאריך ושעה נפיחות וכאבים בירכיים ליאורה 15:25 25/06/21 שלום, יש לי תור לרופא מפרקים רק בינואר 2022. אז רציתי לשאול האם יש קשר בין כל הסימפטומים שאני ארשום כאן לבין בעיה אחת ספציפית? אובחנתי עם אורטיקריה ללא סיבה ספציפית (רופא אמר סיבה נפשית). כבר שנה וקצת יש לי אורטיקריה. כמו כן, מה שבעבר בחיים לא היה לי זה כאבי רגליים (בעיר ירכיים) בעליה במדרגות. תמיד הייתי בכושר ותמיד היו לי רגליים חזקות ועכשיו אני מאוד מתקשה. מה שלא ברור זה שלפעמים דווקא בזמן פעילות גופנית הרגלים "משתחררות" וחוזרות להיות כמו בעבר, בלי כאבים... ואז גם לעלות במדרגות זה קל מאוד. אני פשוט חוזרת את עצמי בן אדם חזק ועכשיו אני גם מרגישה עייפות וירידה באנרגיה, פעם הייתי מאוד אנרגטית. בנוסף לכך, יש לי יובש בכל הריריות של הגוף במיוחד בפה יובש רציני מאוד, חוסר רוק וקושי לבלוע אוכל כאילו משהו שם מפריע או התכווץ. כמו כן יובש בעיניים ובנרתיק . והדבר האחרון זה שאיכות השינה שלי נפגעה מאוד ואני לא מצליחה להירדם כמו פעם. הייתי אצל רופא פה ולסת, עשיתי בדיקות דם לגילוי תסמונת שיוגרן ובדיקות דם לגילוי דלקת מפרקים והכל יצא שלילי כל הבדיקות דם תקינות. עשיתי בדיקת אולטרסאונד לרקמות רכות של הצוואר ייצאו ממצאים של קשריות/ ציסטות בגודל יחסית קטן ולכן הרופאה אמרה שזה לא קריטי וצריך להיות במעקב ולעשות בדיקה חוזרת בעוד שנתיים בערך..... עכשיו אני רק מחכה לתור לרופא מפרקים אבל זה עוד הרבה זמן... בנוסף יש לי תור באוגוסט למעקב אצל רופא לאלרגיה ( לראות מה מצב האורטיקריה ). בדיקת הורמונים תקינה כולל בלוטת תריס.

ליאורה שלום רב את מתארת סימפטומים שונים והרושם הוא כי עשית בירור מקיף. התיאור של כאב שפוחת לאחר פעילות גופנית יכול לכוון אותנו כי מדובר בבעיה מתחום הראומטולוגיה ואני ממליץ להתייעץ עם מומחה ולהמשיך את הבירור מעבר לשלילת שיורגן. בנוסף לא ציינת את גילך , אך במידתת הצורך ניתן גם לעשות בדיקה לרמות הורמונאליות כתורם למצבך. לפני התור למומחה מפרקים ניתן לבצע בדיקות הדמיה לאזור המפרק כאשר גם צילום רנטגן פשוט או אולטראסאונד יכולים לעזור ובמידת הצורך גם MRI יכול לעזור באבחנה של כאב בירכיים.

מנהל פורום פיברומיאלגיה