מחקרים קליניים - טיפול בתא לחץ

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

22/06/2021 | 09:40 | מאת: אורן

האם קיימים מחקרים קליניים התומכים בטענה כי הטיפול יעיל בחולי פיברומיאלגיה? תודה

אורן שלום רב לאור מנגנוני הפעולה של חמצן היפרברי בגוף והידע הקיים על מחלת הפיברומיאלגיה , קיים רציונאל טיפולי ברור. בהתאם לכך, בעשור האחרון בוצעו מספר רב של מחקרים שבדקו את היעילות של טיפול בחמצן היפרברי בחולי פיברומיאלגיה. המחקרים הראו יעיליות ברורה לטיפול בפרמטרים הבאים: הורדת סף כאב הפחתה במספר נקודות הכאב שיפור בעייפות שיפור כח פיזי שיפור מצב הרוח ושיפור במדדי איכות חיים כלליים. רוב המחקרים מדברים על סדרת טיפולים במשך חודשיים בתדירות של חמש פעמים בשבוע בלחץ אטמוספרי בין 1.5 ל2 אטמוספרות. בברכת רפואה שלמה

מנהל פורום פיברומיאלגיה