טיפול בפיברומיאלגיה בתא לחץ

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

15/06/2021 | 12:01 | מאת: אתי

שלום רציתי לדעת האם ניתן לטפל בפיברומיאלגיה בתא לחץ והאם טיפול זה מספיק או משולב בעוד טיפולים תודה

שלום רב בנוגע ליעילות הטיפול בחמצן היפרברי( תא לחץ) לחולי פיברומיאלגיה חשוב להתחיל מההתחלה: לאור מנגנוני הפעולה של חמצן היפרברי בגוף והידע הקיים על מחלת הפיברומיאלגיה , מתקיים רציונאל טיפולי ברור. בהתאם לכך, בעשור האחרון בוצעו מספר רב של מחקרים שבדקו את היעילות של טיפול בחמצן היפרברי בחולי פיברומיאלגיה. המחקרים בוצעו בקבוצות של עשרות מטופלים עם קבוצות ביקורת והראו יעיליות ברורה לטיפול בפיברומיאלגיה.בנוסף במחקרים לא נצפו תופעות לוואי משמעותיות. עם זאת נמצא כי כדי למקסם את הטיפול מומלץ לשלב גם דיאטה מתאימה וטיפול מנטלי תומך יחד עם הטיפול בחמצן היפרברי. בברכת רפואה שלמה

מנהל פורום פיברומיאלגיה