פיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

03/11/2012 | 22:43 | מאת: דבורה

אני סטודנטית בת 21 שמזה שנים אחדות סובלת בדלקות בגידים בעיקר בכף היד והמרפקים, עד עכשיו הייתי מאובחנת אצל ראומטולוג כסובלת מטניס אלבו וגולף אלבו. בזמן התקף קשה אני מקבלת טיפול- זריקת קורטיזון ישירות לגיד המודלק. בתקופות של מאמץ יתר כגון: הכנה למבחנים ומבחנים עצמם אני נוטה יותר לקבל התקף של דלקת. בפעם האחרונה שנבדקתי אמר לי הרופא כלאחר יד שאני סובלת מפיברומיאלגיה ואין מה לעשות עם זה. מעבר לזה אין לי שום אינפורמציה על המחלה ודרכי אבחונה. כרגע אני אובדת עצות וברצוני לדעת האם יש דרך לאבחן אותה? מי בארץ מוסמך לאבחן?

06/11/2012 | 09:57 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום דבורה, חוץ מכאבים במרפקים, יש כאבים מפושטים יותר? סימפטומים נוספים של עייפות? הפרעת שינה? חשוב להיבדק על ידי ראומטולוג שמתעסק בפיברומיאלגיה על מנת לקבל איבחון והמלצות לטיפול בהתאם. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה