אלטרואלט או ליריקה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

31/10/2012 | 03:05 | מאת: סובלת אחת

הי ד"ר, אני סובלת מפיברו ,הפרעות שינה,חרדות,קשב וריכוז וכו. אני נוטלת ציפרלקס 10 מ"ג וקיבלתי עכשיו לפיברו אלטרולט, אך קראתי שהוא לא מתאים לרגישים ללקטוז ואני קצת רגישה, ובנוסף קראתי פה, שזה גרם למישהי להשמנה, ומאחר והציפר כבר גרם לי לעלות 7 קילו, אני חוששת שזה יגרום לי להשמין עוד יותר . אז מה ההבדל בין אלטרולט לליריקה בעצם. ומה עלי לעשות במידה וארצה להיכנס להריון, קראתי שזה לא מומלץ למקרה שכזה, אז מה עושים, אני כואבת נוררא, איך אהיה בהריון בלי טיפול??

01/11/2012 | 13:35 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לך, ליריקה ואלטרולט הינם תרופות יעילות בפיברומיאלגיה אך שתיהן יכולות לגרום לעלייה במשקל באחוז קטן של המטופלים. לעומת זאת, סימבלטה הינה תרופה יעילה גם בפיברומיאלגיה וגם לדיכאון, ואינה גורמת לעלייה במשקל בדרך כלל. לגבי ההריון, ניתן להתכונן עם פעילות גופנית מתונה סדירה להמשיך במהלך ההריון, וכן לבצע טיפולים הידרוטרפים. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה