מידע חלקי במקרה הטוב ושגוי ברוב המקרים..

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

05/02/2010 | 15:23 | מאת: חולה

אני סובלת מהמחלה מזה שנים רבות ואינני מבינה כיצב ומדוע כל הגורמים הנוגעים בדבר בארץ אינם מזכירים את הטיפול בעזרת גואיפינזין כלל וכלל. נסיתי את כל הטיפולים האפשריים ועל אף שחלקם הסבו לי הקלה כזו או אחרת אף אחד מהם לא השיב לי את יכולת התפקוד כפי שהגואיפניזין עשה! אני יודעת כי בעבר עשו ניסוי עם התרופה והתוצאות יצאו שליליות אך זאת כי הרופאים לא הקפידו על הפרוטוקול אשר אומר בבירור כי סליצילטים חוסמים את ספיגת התוסף בגוף! אני בקשר אם מספר גדול מאד של מטופלים מכל העולם ומספר לא מבוטל של מטופלים בארץ וכולם ללא יוצא מן הכלל מצביעים על חזרה לחיים. התהליך לא פשוט, דורש שינוי אורח חיים כיוון שעלינו להמנע מסליצליט ובתחילתו סובלים מהחמרה אך ללא ספק הוא מסייע וכאשר מוצאים את המנון הנכון לא רק שהוא משיב את יכולת התפקוד הוא אף יוצר מצב בו מגלים עד כמה הכאב היה חלק מחיינו במשך תקופה כה ארוכה. חשוב לציין כי הטיפול הנו מגעלי ועל כן ההטבה אינה נמשכת לעד. לאחר תקופה של הטבה (תלוי בכל אחד באופן אישי) מגיעה תקופה של חזרה של התסמינים. החזרה גם היא אישית ונמשכת בין שבוע לחודשיים שלאחריהם חוזרים שוב לחיים נטולי כאב ובלבול. למראפת הרופא שהמציא את הטיפול (ד"ר סנט אמנד) אשר בלוס אנג'לס ישנם 93 אחוזי הצלחה!!! כל המטופלים ששוחחתי איתם ואשר הקפידו על המנעות מסליצילט חשו ועודם חשים הטבה ניכרת. כיצד ייתכן כי רק בארץ לא רק שהטיפול אינו מוכר, רופאים מסתכלים עליו בעין צרה ויתר על כן ניתן להשיג את התוסף (גואיפינזין) אך ורק במרשם על אף שמדינות אחרות הוא נחשב תוסף מזון לכל דבר (הנו מרכיב פעיל בסירופ נגד שיעול לתינוקות!!). עובדה זו גורמת למטופלים להיות משועבדים להזמנת התוסף מחו"ל ו/או לשלם הון עתק למקום היחיד אשר רוקח את התוסף בארץ. כל תגובה מקצועית תתקבל בברכה וכמובן שאשמח (מאד!) לסייע לעל חולה אשר ירצה/תרצה. אני אישית לאחר שנים של חוסר מעש טוטאלי וחיים מן המיטה כעת נמצאת בתהליך ומרגישה הבדלים כל יום (אני אישית בחרתי גם לשלב טיפול אשר נקרא trigger point therapy). מצפה לשמוע מדוע הטיפול אינו מוכר דיו בארץ (או לפחות מוצע או מוכר למטופלים) ומקווה כי המידע יסיע ולו לחולה אחד/אחת שכן רק אנחנו יודעים עד כמה המחלה יכולה לשנות את חיינו.. סופשבוע נעים

12/02/2010 | 09:35 | מאת: ערן

מה זה גואיפינזין ? האם זה לא חומר כימי עם תופעות לוואי? כי כמדומני שממעטים לתת את הסירופים נגד שיעול. המייל שלי [email protected] תודה לך

12/05/2010 | 17:43 | מאת: חנית

נדמה לי שהיה רופא בארץ,בכפר סבא,שנעצר על סמך הבטחות לריפוי

מנהל פורום פיברומיאלגיה