ביפרו או קהרון ?

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

18/10/2012 | 16:10 | מאת: דודו

18/10/2012 | 16:20 | מאת: דודו המשך

לד"ר ואלרי שלום. מזה חצי שנה סובל מכאבים בכול הגוף כולל תחושת חולי מידי כמה ימים כולל כאבי שרירים רופא המישפחה קבע שיש לי פיברו ואני טענתי שזה בגלל בעיות עיכול (הרבה יציאות רכות) לאחר בדיקת קולונסקופיה התגלתה לי מחלת קהרון הגסתרולוג אמר שהכאבים בגוף זה מהדלקת ולא פיברו העים הוא צודק בתודה דודו.

30/10/2012 | 01:08 | מאת: צביה

חולי פיברו סובלים מהמחלה שציינת. עוויתות במעיים שלשולים ועצירות. סביר להניח שאת חולה בפיברומיאלגיה.

30/10/2012 | 01:08 | מאת: צביה

חולי פיברו סובלים מהמחלה שציינת. עוויתות במעיים שלשולים ועצירות. סביר להניח שאת חולה בפיברומיאלגיה.

30/10/2012 | 10:38 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום דודו חולים במחלת קרהון יכולים לפתח במקביל דלקת מפרקים הדורשת טיפול אנטי-דלקתי בהתאם. באותה מידה, חולי במחלת קרהון יכולים גם לפתח פיברומיאלגיה, בשל הכאבים הכרוניים והסטרס הנפשי הכרוך במחלה דלקתית כרונית. כך שבמקרה שלך, חשוב מאד להשלים בירור מעבדתי ולהיבדק על ידי ראומטולוג, שיבדוק אם מדובר בדלקת מפרקים או מפיברומיאלגיה. האבחנה חשובה מאד על מנת כמובן לטפל בהתאם. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה