כיצד ספורט עוזר?

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

12/10/2012 | 20:38 | מאת: אחד

שמתי לב וכמו שאת כותבת פה בפורום פעילות אכן עוזרת... למרות שההיגיון הבריא אומר להתכסות מתחת לפוך ולא לצאת. מה הסיבה? זה אולי מזרים דם לאזור הדלקת?

16/10/2012 | 12:36 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

פיברומיאלגיה אינה בעייה של דלקת , אלא בעייה בעיבוד הכאב במערכת העצבים המרכזית (המוח). פעילות גופנית הדרגתית מאד מווסתת מחדש את מרכז הכאב ומלמדת אותה שהפעלת השרירים אינה אמורה להיות פעילות מעוררת כאב. מומלץ בחום! בברכה

22/10/2012 | 08:02 | מאת: ליאתנועה

הי, היות ואני מדריכה לפילאטיס שיקומי וחלק מלקוחותיי עם פיברומיאלגיה, מצאתי לנכון להגיב כשכואב, בדר"כ הגוף מעודד תנועה לא נכונה פשוט מתוך רצון למנוע את הכאב (סוג של אינסטינקט אצל כולנו) פעילות גופנית תוכל להפחית את עוררות הכאב במרכזי המוח אני חייבת לציין שחשוב לבחור פעילות גופנית מתאימה פשוט משום שלפעמים חושבים שהכל מתאים, ואני לא מסכימה עם זה חשובה הדרכה נכונה הן לתנועה נכונה והן לפעילות מתאימה אני ללקוחותיי ממליצה, מלבד הפילאטיס השיקומי גם שחייה, פלדנקרייז (למי שמתחבר), יוגה מתאימה יום מקסים

מנהל פורום פיברומיאלגיה