ריכוז ומבחנים.

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

12/10/2012 | 20:30 | מאת: רונית

לא יודעת מה לומר אבל הכאבים נעלמו כאילו לא היו מעולם וגם תחושת העייפות. יש לציין שמדי פעם מופיע לי איזה אזור שכואב אבל ממש ברמה נסבלת וגם שם עובר מעצמו ללא כדורים ( אחרי כמה חודשים טובים).לא כואב לי בזמן השינה אבל עדין לא תמיד ישנה הכי טוב. מה שמפריע לי, שאני במסגרת לימודים והפכתי להיות חסרת ריכוז עד כדי כך שאני לא ניגשת למבחנים במועדי א' כי פשוט לא מצליחה להכריח עצמי ללמות למרות שמנסה בכוח. גם בכיתה אני מוצאת עצמי מאבדת ריכוז.אני רוצה לציין שזה לא תואר ראשון שלי ואני יודעת מה היו יכולות'י לפני שהתגלה אצלי הסיפור. האם שמעת על "zoom" כדור שהוא בעצם תוסף מזון של חברת "טבע" שמיועד לבעלי הפרעות קשב וריכוז? אני חייבת להתגבר על בעיית הריכוז שלי יש לציין שהפסקתי לעבוד על מנת להקדיש יותר ללימודים כי סברתי שזה קשור לעייפות אבל אני רואה שפינוי יותר זמן ללמידה לא עוזר בכלל. מה עושים?

16/10/2012 | 12:33 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום רונית התכשיר ZOOM נבדק בילדים עם ADHD, ונמצא יעיל בעיקר בחלק של ההיפראקטיביות ולכן משפר ריכוז. אין נתונים לגבי מבוגרים, ולא גבי פיברומיאלגיה. בפיברומיאלגיה, הפרעת ריכוז וזיכרון הינה חלק מהתמונה הכללית וקשה לטפל ספציפית בסימפטום הזה אלא בלשפר את התמונה כולה. בברכה

22/10/2012 | 21:25 | מאת: רונית

מלקחת כדורים כמו ליריקה ואחרים...מה גם שתופעת כאבי הפרקים דיי נעלמה ( אם כי אני מפחדת שמתחיל לחזור בגלל מזג האוויר) הבעיה שלי זה מצב רוח בגלים, ריכוז ושינה. דבר נוסף מלטונין זה בטיחותי ומיועד לשינה טובה ועמוקה יותר? הרופא נותן אם אבקש? זה יכול לעזור לפיברו'? תודה

מנהל פורום פיברומיאלגיה