פיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

30/08/2012 | 15:49 | מאת: אילנית

שלום,אני סובלת מזה שנים כאבים עזים בשרירים בשלד. בשנה האחרונה נאמר לי שזה פיברומילאגיה.קשה לי מאוד כשאני מתעוררת קשה לי מאוד לישון אני סובלת כאבים כל יום כל הזמן בידיים, בצידי הגוף בצוואר יחד עם זאת יש לי סחרחורות,רעידות,תשישות. קיבלתי אתופן ואח"כ לירקה,סימבלתה.המליצו לי לבקש קאנביס רפואי רק שניגשתי למרפאות כאב באסותא ת"א הרופא התייחס אליי בקשיחות ובכעס על זה שפניתי ואמר לי שאין אישור לחולי פיברו האם הדבר נכון ואם לא מה לעשות? האם כדאי לי לפנות גם להומופת?ובכלל מה לעשות אני אם לילדים נכים(אטוטיזם ותסמונת קבוקי) אני לא מצליחה להיות שם בשבילם מאחר ואני לא ישנה,אני חסרת סבלנות ומצב זה לא יכול להמשיך אשמח לעזרה. שאלה אחרונה האם ביטוח לאומי עוזר? מאחר ותפקודי ירד בבית לפחות ב50% וגם בעבודה תודה מראש

06/09/2012 | 13:26 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום אילנית אכן אין אישור רשמי להשתמש בקנביס רפואי לטיפול בפיברומיאלגיה, אם כי חלק מהחולים מצליחים לקבל . ניתן לנסות לפנות למשרד הבריאות ולמלא את הטפסים הרישמיים לבקשת קנביס, ולתת לרופא המטפל שלך ולראומטולוג שלך למלא את החלק שלהם ולשלוח בקשה אישית. ביטוח לאומי יכול להכיר במחלה (למרות שאינה מופיעה ברשימת המחלות הגורמות לניכות) אך בדרך כלל לא נותן הרבה אחוזי ניכות. ניתן לעשות בקשה בכל זאת. בהצלחה

מנהל פורום פיברומיאלגיה