היפוקלצמיה והיפרקלצמיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

16/07/2012 | 15:32 | מאת: נעמי

שלום, אשמח לדעת מדוע התסמינים של היפוקלצמיה (רמת סידן נמוכה בדם) הנגרמת על ידי היפו-פראתיירואיזם כוללים התכווצויות שרירים? היות וסידן נחוץ לכיווץ שריר, הייתי מצפה שמחסור בו יוביל לפעילות שרירית ירודה (אשר מאפיינת דווקא מצב של היפרקלצמיה) לא הצלחתי למצוא הסבר מעמיק באינטרנט, אני מקווה שתוכלי להאיר את עיני בנושא... תודה רבה, נעמי

18/07/2012 | 10:06 | מאת: יעל

הי, ממש לא רופאה אבל ראה כאן: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%9C%D7%95%D7%98%D7%AA_%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA_%D7%94%D7%AA%D7%A8%D7%99%D7%A1 דבר נוסף pth מווסת את משק הסידן שווי משקל בין סידן חופשי ( בדם)לביו סידן בתא מטרתו לעלות את הסידן החופשי בדם. לכן מחסור בהורמון יפר שווי משקל ופחות סידן יהיה חופשי כלומר יהיה יותר סידן בתא כלומר כיווץ שרירים.

מנהל פורום פיברומיאלגיה