כאבים בצדעיים ובבסיס העורף

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

12/07/2012 | 16:31 | מאת: יעל

שלום לד"ר אלוש שמי יעל, לפני כשנתיים אובחנתי כסובלת משילוב של סנדרום תשישות כרונית ופיברומיאלגיה. לרוב - הכאבים ובעיקר העייפות מתבטאים אצלי באזור הרגליים - כשבהתקפים החמורים שלי אני פשוט מפסיקה ללכת - הרגליים הופכות לי כבדות מאוד, ואיטיות מאוד, הן לא מצליחות לשאת את משקלי ואני בקושי מצליחה להזיז אותם. מזה 3 ימים לערך, אני חשה בכאבים מאוד קהים בבסיס העורף, צד שמאל, שמקרינים לצוואר, כאבים עמומים - אבל מלווים בבחילות. ובנוסף כאבים בצדעיים - קשה לי לפתוח את הפה, ללעוס אוכל מוצק/קשה כמו שקדים וכדומה- וכואב לי גם במגע, כשאני ממששת את אזור הצדעיים אני מרגישה כאבים. השאלה שלי - האם זה סמפטום שקשור לפיברומיאלגיה או לא? מאז המחלה היו לי מספר פעמים שבימים שעלה לי החום התעוררתי מכאב חד מאוד גם בצוואר - מבסיס העורף, לכן אני לא בטוחה... תודה ויום מקסים יעל

26/07/2012 | 12:04 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום יעל כאבים באזור של מפרקי הלסת, וקושי בלעיסה יכולים להיות חלק מפיברומיאלגיה (תסמונת TMJ) . וכן כאבים בצוואר ושכמות שכיחים בפיברומיאלגיה. כמובן שאם הכאבים מחמירים או שיש גם חום, כדאי להיבדק על ידי הרופא המשפחה שלך. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה