שימוש בליריקה בפיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

06/07/2012 | 17:20 | מאת: חנה

שלום לך, ד"ר אלוש. אני סובלת כבר שנים רבות מכאבים והתכווצויות שרירים עזות במקומות שונים בגוף, בעיקר מהגב-מטה ועד לכף רגל שמאל. האורטופד שלל אפשרות שהכאבים נובעים מבעיות קיימות שאובחנו בעמוד השידרה, והיות ואני לוקה בפיברומיאלגיה מאובחנת, אני נוטלת ליריקה 150מ"ג פעמיים ביום. לדעתי המינון נמוך מדיי, כי התכווצויות השרירים והכאבים בגב והמגבלה הקשה בהליכה גברו מאוד בשנה האחרונה, אני מועדת ונופלת הרבה, והתכווצויות השרירים בגב וברגליים פשוט משגעות אותי. 1. האם ניתן להעלות את המינון של ליריקה, ועד כמה מותר? 2. האם קיימת תרופה אפקטיבית יותר לטיפול בפיברומיאלגיה? על תשובתך בכל ההקדם, תודתי מראש. חנה

15/07/2012 | 14:33 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום חנה באופן טאורטי, ניתן לעלות מינון של ליריקה ל 300 מג פעמיים ביום, אם אין תופעות לוואי ובהנחייה הרופא המטפל. ניתן גם להנסות טיפול בסימבלטה . בברכה

15/07/2012 | 16:00 | מאת: חנה

תודה ד"ר אלוש על התייחסותך. כבר נטלתי בעבר גלולות אלטרולט וגם סימבלטה, אך ללא הקלה, ולכן אני נוטלת כבר זמן די ממושך את גלולות הליריקה. האם הכפלת מינון הליריקה אמורה להיות הדרגתית? על תשובתך, תודה מראש. חנה

מנהל פורום פיברומיאלגיה