אבחון נאם יש לי פיברומיאלגיה?

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

02/07/2012 | 05:45 | מאת: רותם

היי, אני בת 22 וכבר שנתיים סובלת מכאבים חזקים, חדים ונקודתיים באזור הגב התחתון בין עמוד השדרה למותן. הכאב והרגישות תמיד נמצאים באזור אבל לפעמים זה בא בהתקפים של דקירות ששורפות, עשו לי את כל הבדיקות האפשריות: כליות ושתן, גינקולוגיה, סיטי, צילום גב ומותן, בדיקות דם, פיזיותרפיה , ראומטולוג ושום דבר לא עזר, לא קיבלנו את הבעיה. האם יש סיכוי שיש לי פיברומיאלגיה? אם כן, לאן אוכל לפנות שיטפלו בי? כבר איבדתי אמון ברופאים ולסובבים שלי קשה להאמין שכואב לי עד כדי כך כי זה פשוט לא מאובחן. אשמח לעזרה.

15/07/2012 | 08:25 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום רותם אם אני מבינה נכון, הכאבים ממוקמים אך ורק בגב התחתון. כך שלא ניראה שמדובר בפיברומיאלגיה. מה סוג הכאבים? מתי כואב לך, בלילה? בבוקר? ניראה שקודם כל, יש לשלול בעייה דלקתית באזור הזה, ויש לשקול לבצע MRI של מפרקי ה SIJ בשאלה של סקרואיליאיטיס. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה