אבחון

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

28/06/2012 | 14:06 | מאת: בן

שלום , בן 42 נשוי + 3 כבר שנים שאני מתמודד עם בעיות חרדה המאופיינות בקפיצות שרירים כאבים וחולשת גפיים (מטופל בלוסטרל). לאחרונה(חודשים אחרונים) נוספה תופעה מדאיגה חדשה המתאפיינת בקשיי דיבור (קושי להגות אותיות מסויימות , קפיצות שרירים בלשון ובכל הגוף , כאבים קשים שבאים והולכים לסירוגין במיוחד בפנים ובצוואר ) הסובבים אותי לא מבחינים בדבר . בנוסף , עברתי בירור ניורולוגי אצל 3 מומחים הכולל EMG , CT ובדיקות גופניות שונות - כמובן שלא נמצא דבר . בדיקות הדם שלי תקינות למעט ANA ANTI DNS שיצא גבוה אבל נחשב BORDERLINE. כמו כן ביקרתי אצל ראומטולוג ושאלתי לגבי פיברו . הוא שלל את ההבחנה לחלוטין . בשורה התחתונה אני מרגיש כנופל בין הכיסאות ללא תרופה לכאבי ולבעיות השרירים . ברצוני לציין שאני מבצע פעילות גופנית באופן קבוע . כרגע נמצא במצב בו אני מרגיש שאני הולך לאבד את הכל מחוסר יכולת להתמודד . . . האם התופעות יכולות להצביע על פיברו ???

09/07/2012 | 16:01 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום בן אם אני מבינה נכון, אתה סובל בעיקר מהתכווצויות שרירים, והכאבים רק באזור הראש צוואר. זאות לא תמונה מאד טיפוסית לפיברומיאלגיה ...אם כי במידה והבירור הנורולוגי מקיף שלילי, יתכן ומדובר בתופעות גופניות של סטרס או חרדה תתיעץ גם עם הפסיכיאטר המטפל. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה