למחקר חדש דרושות נשים המאובחנות עם פיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

03/02/2010 | 12:09 | מאת: עפרה ריבר

המחקר בודק את הקשר בין רמת המצוקה בתסמונת, לביו מרכיבי אישיות הבאים לידי ביטוי בקשרים בין אישיים. מדובר במחקר מטעם החוג לבריאות נפש קהילתית, באוניברסיטת חיפה. מחקר זה עשוי להרחיב את הידע וההבנות לגבי המצוקה הנגרמת מהתסמונת, ולאפשר שיפור בטיפול לסובלים ממנה. אם תבחרי להשתתף במחקר, תקבלי בדואר שאלונים בהם תתבקשי להתייחס לאופן בו משפיעה עלייך התסמונת, ולמחשבות והרגשות שלך לגבי עצמך או ביחס לאחרים. אם את רוצה או מוכנה להשתתף במחקר צרי עימי קשר בפלאפון: 052-8641350, או במייל: [email protected]

09/02/2010 | 13:18 | מאת: fms

מחומרים נוספים שנשלחו על ידך בעוד מקומות ולא בפורום כאן, צירפת בהגדרת המחקר הממוקדת שלך את המילה אלקסיתימיה (Alexithymia), מדובר בדעות מיושנות שכבר מזמן הופרכו. מדוע על החולים שגם כך נאבקים על מקומם, לקחת חלק במחקר שמנסה להחזיר אותם שנות דור, למקום שממנו עולה הרושם שהם מתחזים ותו לא, כאשר היום יש הוכחות מוצקות וברורות בבדיקות מעבדה מורכבות, כי כאב הפיברומיאלגיה אכן קיים, תקף, אמיתי? מהגדרת המחקר שלך עולה כי מדובר בהפרעה פסיכוסומטית לגמרי, ואף פסיכיאטרית, שאין מאחוריה שום עדות רפואית ממשית. הנה מידע על החומר אותו את רוצה לחקור: תיאורית ההתקשרות מציגה תמיכה מחקרית לכך שדפוסי ההתקשרות שהתפתחו כתוצאה מחוויות הילדות עם המטפלים העיקריים, עשויים להשפיע על יכולתו של הפרט להכיר ולהביע רגשות (Cassidy, 1994). ממצאי מחקרים קליניים שעסקו בליקויים שונים ביכולת לביטוי רגשי (בעיקר זיהוי הרגש וביטויו המילולי) מצאו כי אנשים הסובלים ממחלות פס-יכו-סו-מא-טיות (!!!) אינם יכולים לעיתים קרובות להבין ולהביע את רגשותיהם (Sifneos, 1996). ממצאים אלו הביאו לפיתוח המושג אלקסיתימיה (Alexithymia), המאפיין אנשים שאינם מסוגלים לתאר את מצבם הרגשי במילים, והם נאלצים לבטאו באמצעות סימפטומים גופניים (McDougal, 1982; Koblenzer, 1983)..

09/02/2010 | 13:21 | מאת: fms

26/11/2010 | 15:11 | מאת: ריבה

אני לא יודעת אם המחקר הזה יצא לדרך אבל אני מציעה לך לבדוק גם את רמת הויטמין D3 באותה היזדמנות ומה קורה והיה אם חסר מה קורה לאותם אנשים אם וכאשר הם מתחילים לקחת אותו ולמלא את המחסנים בגוף כי כדאי לבדוק גם גברים וגם ילדים ובני נוער יתבררו לך דברים מדהימים זה לא רק בעיה של נשים ותאמיני לי מתוך ניסיון להיות בכאבים תקופה ממושכת , אני במשך כ ארבע שנים זה יכול לשגע את החולה ואת הסביבה שלו לחלוטין, אני מאחלת לך הצלחה ושסוף סוף מישהו עם אומץ יקרא בקול רם הלו יש טיפול מונע וקיימת אפשרות אולי לרפא מחלות רבות אם לא נוצרו כבר בעיות מישנה שהגוף כבר לא יכול להיתגבר עליהם , כי גם זה קורה ,

מנהל פורום פיברומיאלגיה