כאבים עזים והתיעצות

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

09/06/2012 | 14:51 | מאת: שרית

שמי שרית בת 45 סובלת מזה 3 שנים מפיברומאלגיה , האבים קשים ידים רגלים מרפקים כאבי ראש אני מתחליה את היום עיפות תשישות ,חסר כוח לא יכולה לעשות כלום אני בחורה מאד חרוצה ופתאם שבר כלי ,רופא ראמטולוג נתן לי סימבלטה שלא הועילה , איכות החיים שלי ירודה היום אני עובדת 10 שעות בשבוע ועיפה כאילו עובדת כל היום הרגלים כבדות לפני שבוע עברתי ניתוח פיסורה ומאז הכאבים ברגלים נראו מאד קשים האם יש קשר לחומר ההרדמה לתןפעה מה יכול להחזיר לי אנרגיה אני פשוט כלום לא מסוגלת לעשות . המצב מתסכל אותי גם נפשית אודה לך באם תוכלי לייעץ לי תודה שרית .

10/06/2012 | 00:28 | מאת: יעל

הי, מבינה אותך לחלוטין... ראשית יש תרופה חדשה לכאבים נוירופטים שניתנת לחולי פיברומיאלגיה ( תתיעצי עם הרופא) היא מכונה לירקה מיועדת לכאב עצבי. אני אישית סובלת בשקט וסרבתי לקחת כדורים. אובחנתי רק לאחר 3 שנים והציעו לי כדורים פסיכאטריים וסרבתי. אני יכולה לומר לך שיש גם תקופה של הפוגה אחרי תקופה רציפה של כאב של שנים. 1. לכאבי ראש (מגרנה)פשוט לקחתי אדוויל או רוקל. 2. אישית לא הקשבתי לפזיותרפיסטים ואורתופדים שלא אבחנו אותי נכון ואמרו לי לעשות תרגילים וספורט, ורשמו לי כל מיני כדורים כמו אתופן שלא לקחתי. למה? כי אם לא יודעים מה יש לי אחרי מיפוי עצמות, בדיקות דם, צילומי רנטגן אז מה פתאום לקחת סתם כדורים? הרי כדור נועד לטפל ספציפית במשהו. אצלי הכאבים היו בברכיים במפרקים וכמעט שלא יכולתי לעמוד זה בהחלט הפריע לי מה גם שאני טיפוס אנרגטי שבד"כ נהג לעשות הליכות. החלטתי שאני פשוט יושבת בכל הזדמנות. העיקרון לתת מנוחה לגוף שדורש זאת ולא להתעלם ממנו כמו שעשיתי כי הרופאים כל הזמן אמרו לעשות ספורט! דאגתי לעשות הפוך לשבת בכל הזדמנות ולמוח. גם לגביי העייפות, נכון זה קשה אבל כשאת בבית פשוט תשכבי במיטה ותשני אפילו במהלך היום. 3. הרבה אמבטיות חמות. 4. כשעשו לי פזיותרפיה ( בהתחלה שלא אובחנתי) יש מכשיר אחד שקצת מקל על הכאב זה נקרא טנסtens אפשר גם להשיג ב"יד שרה" ככה הפזיותרפסטית אמרה. זה אלקטרודות שאת שמה על אזור הכאב ובעצם הם מעבירות תדר חשמלי. לצערי אין באמת טיפול שמעלים.. אבל אוכל לעודד אותך שלפעמים יש הפוגה והכאב נעלם...

מנהל פורום פיברומיאלגיה