איך מתגברים על בעיית הזיכרון

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

08/06/2012 | 20:41 | מאת: לי

שלום, רציתי לשאול איך אפשר להתגבר על העייפות, ריכוז ובעיית הזיכרון. אני כעת סטודנטית וזה קצת בעייתי. כשאני בבית אז כשאני רוצה לישון כשאני לומדת אני עושה זאת. בלימודים אני מאבדת את הסבלנות בזמן מבחן ארוך. קשה לי להתרכז לפני מבחן ובבית אני עושה הרבה הפסקות. אני רוצה לציין שזה לא תואר ראשון שלי ומועלם לא היו לי בעיות עד שאובחנתי כבעלת פיבי' אני מסרבת לקבל את העובדה כי רק רופא אחד איבחן אותי ככאזת אחרי שהתרוצצתי בגלל הכאבים אצל המון רופאים וממשיכה בשגרת היום יום שלי גם כשקשה וכואב... עדיין לא ברור לי אם אין לי 11 נק' כואבות זה פיברו'? אבל מצד שני כל שאר התסמינים של הפרעות שינה כאבי ראש שמעולם לא היו לי.. מצב רוח ירוד הופיעו. דרך אגב, לאחרונה היו לי כאבים במפרק של הלסת ובאיכילוב אובחנה דלקת. לפני שנכנסתי לפורום קראתי בויקיפדיה שזה יכול להיות חלק מפיברו'. זה נכון?

26/06/2012 | 12:02 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לי אכן, בעייה בלסת יכול להיות חלק מפיברומיאלגיה. על מנת לטפל בבעיית זיכרון ועייפות, יש לטפל בתסמונת עצמה של פיברומיאלגיה. ככל שתפחיתי את מידת הכאבים ותשפרי את איכות השינה, בעיית הריכוז והיכולת התפקודית תעלה. לכן,אם אובחנת כפיברומיאלגיה, צריך להתרכז בטיפול: טיפול תרופתי, פעילות גופנית סדירה וכן הידרוטרפיה וטיפולים משלימים. בהצלחה

מנהל פורום פיברומיאלגיה