פרשת דרכים

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

29/05/2012 | 09:08 | מאת: ורדה

שלום רב אני סובלת שנים מפיברומיאלגיה מטופלת ב-300 מ"ג ליריקה ביום ו25 מ"ג ציפרלקס ביום. כרגע אני מרגישה החמרה בכאבים ודכדוך ולא נעים להגיד גם פח אשפה של תרופות. התסכול הוא שאני לא זוכרת את רמת הכאב לפני הטיפול הזה וברור לי שאני צריכה לעשות שינוי כי אני מרגישה רע כרגע האם את יכולה לייעץ לי מה או איך לעשות שינוי תודה מראש ורדה

31/05/2012 | 10:31 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום ורדה מעבר לטיפול תרופתי, ממליצה לך להקפיד על פעילות גופנית סדירה כגון הליכה , שחייה או אופניים, על בסיס קבוע, ובאופן הדרגתי. בנוסף, רצוי לבצע קורס של טיפול בהידרוטרפיה. מבחינה תרופתית, ניתן אולי לנסות להחליף את הסיפרלקס בסימבלטה, תרופה שהיא יותר יעילה מסיפרלקס על כאבים ותסמינים אחרים של פיברומיאלגיה. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה