האם ניתן להתמודד עם פיברומיאלגיה וחרדות ללא טיפול

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

09/05/2012 | 02:30 | מאת: סולי

ד"ר ואלרי שלום אני בת 48 מאובחנת משנת 2007 כסובלת מחרדות ופחדים ומפיברומיאלגיה טופלתי 3 שנים בציפרלקס 20 מ"ג מזה שבוע וחצי הפסקתי כי הרגשתי שזה לא מועיל לי כל כך אני מרגישה רע מאוד הפחדים ממחלות חזרו לי כאבים חזקים בחילות סחרחורות לחץ בצוואר אציין שמאז שהובחנתי הומלץ לי על הסיבלטה יש לי פחד מנטילת כדורים בכלל אני מטופלת בבריאות הנפש אולם הפסיכיאטרית שלי עזבה ומזה מס' חודשים לא נפגשתי עם רופא רק עם רופא משפחה וקבוצת תמיכה, נמסר לי כי אני עוברת שלב של סוג גמילה מהכדורים האם באמת זה שלב עובר או שאני חייבת לקבל טיפול תרופתי אני אובדת עצות וסובלת בבקשה עזרי לי בהקדם האפשרי אפילו כדורים לכאבים אני לא לוקחת בבקשה עזרי לי תודה סולי מצטערת שזה ארוך

13/05/2012 | 14:09 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום סולי נראה שבל זאת הסיפרלקס עזר לפחות חלקית אם חלה התלקחות כה חמורה בהפסקתו. יתכן גם שהפסקת באופן חד מידי. בכל אופן, נדמה שאת זקוקה כעת לטיפול גם תרופתי וגם פסיכולוגי. יש לשקול עם הפסיכיאטר המטפל התחלת טיפול בסימבלטה. כמו כן, חשוב להתחיל פעילות גופנית סדירה מתונה, ובהדרגה. בהצלחה

מנהל פורום פיברומיאלגיה