עזרה באבחנה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

06/05/2012 | 11:14 | מאת: סימה

שלום לך, אני מתנצךת מראש על האורך של ההודעה, אך המצב הנוכחי גורם לי לחרדה רבה ולפגיעה באיכות החיים ואשמח אם תוכלי לייעץ לי. אני בת 27 בריאה בדרך כללל.כבר מספר חודשיים ששמתי לב שאני סובלת מעייפות רבה מהרגיל-למשל יכולתי לישון 14 שעות ועדיין לקום עייפה. לא יחסתי לכך חשיבות רבה מכיוון שאני כמה מאד מוקדם(חמש בבוקר) באופן קבוע. אולם לפני חודשיים התחילו לקרות מספר דברים אשר בהדרגה ערערו את שלוות הנפש השלי לחלוטין:הכל התחיל מכך שהתחלתי לחוש כאב חד בכף הרגל, הכאב עבר בלי טיפול כלשהו לאחר 10 ימים.,יחד עם כאב זה התחילו גם כאבים מוזרים בכפות הידיים מן עקצוצים כאלו, כאבים עמומים שבאים והולכים.לא יחייסתי לכך יותר מידי חשיבות וכאבים אלו כמעט נעלמו. אולם בדיוק לאחר שהרגשתי טוב יותר באה הצטננות שלא הייתה קשה מידי( קצת חום, נזלת וגרון צרוד) ופה כבר התחילו תופעות שלא עוזבות אותי בחודש וחצי האחרון-יחד עם ההצטננות באו כאבי שרירים מוזרים( הפעם בכל הגוף)-כאבים עמומים שנמשכים לא יותר מכמה דקות, או כאבים חדים ודוקרים כמו כאב בעת מגע בחפצים קרים ולעיתים קישון באצבעות כמו גם באי ראש קלים. בנוסף התחלתי לחוש זרמים והירדמיות ברגליים בעת ישיבה ולעיתים גם בעת הליכה. לאחר מכן נוספה תחושת חולשה וחוסר יכולת להתרכז כמו תחושה מוזרה בהליכה(הרגשה כאילו הרגליים צמר גפן).יחד עם כל התוםעות הללו התחלתי לחפש מידע באינטרנט מה שהעלה את רמות החרדה לשיאים חדשים- מהרגע שקראתי על ALS התחלתי לחוות קפיצות שרירים וחרדות קשות( תחושת מועקה קשה בחזה). פניתי לרופא אשר עשה בדיקות דם כלליות אשר יצאו תקינות לחלוטין,למעט ESR של 27 וספירת דם לבנה קצת גבוהה ( 18, אך בבדיקה חוזרת לאחר כמה ימים זה ירד ל12) הייתי גם אצל נוירולוג אשר עשה בדיקה בסיסית ולא מצא שום דבר, אך הפנה אותי למיון( כנראה לאור רמת החרדה בה הייתה שרויה) וגם שם לא נמצא משהו חריג(נעשו בדיקות דם נוספות וצילום חזה). מאז שביקרתי במיון יש לי כאבי בטן, תחושת לחץ בראש ובאף וקשיים מסוימים בבליעה( בעיקר צרבת), כאשר ההירדמיות ותחושת החולשה כמעט ונעלמו לחלוטין(כאבי השרירים נמשכים במינון קצת יותר נמוך). יש לי הפנייה לבדיקת EMG ופגישה נוספת עם נוירולוג,כמו גם הפנייה לפסיכולוג(כי ההרגשה היא שחלק מסויים מהתופעות הינו פסיכולוגי-חלק מהתופעות הפיעו לאחר שקראתי אליהן באינטרנט), אולם חבר שלי מתעקש כי נלך לראומטולוג פרטי כדי להתייעץ לגבי אפשרות של פיברמיאלגיה- אשמח לשמוע מה דעתך, האם התסימנים מתאימים לאבחנה זו? בנוסף האם יש איזושהי תרופה שתוכל להרגיע ולעזור לי בנתיים שכן לוקח זמן לא מועט עד שעושים את הבדיקות המתאימות ונפגשים עם אנשי המקצוע הנכונים ובנתיים התפקוד שלי נפגע. אודה לתשובתך.

13/05/2012 | 14:17 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום סימה, אני חושבת שכדאי להשלים כמה שיותר מהר את הבירור הדרוש, בעיקר נורולוגי, כולל EMG של 4 הגפיים , על מנת לשלול מחלה נורולוגית כלשהיא. במידה וכל הבירור תקין, אין ספק שרוב התמונה על פניו מתאים לפיברומיאלגיה וכדאי גם במקביל לקבוע תור לראומטולוג. במידה ואכן מדובר בפיברומיאלגיה, יוחל טיפול תרופתי בהתאם. בנתיים, כדאי להפסיק לקראו באינטרנט(!) , להתחיל פעילות גופנית מתונה וסדירה, ולהתחיל טיפול בהידרוטרפיה. בהצלחה

מנהל פורום פיברומיאלגיה