טיפול בפיברומיאלגיה בגבר

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

29/01/2010 | 21:22 | מאת: גלעד

שלום גבר בן 40 - כאבי צוואר גב וראש קשים מזה כ 10 שנים. אובחנתי על ידי שני ראומטולוגים כסובל מפיברומיאלגיה. בתור מישהי שמתמחה במחלה זאת ברצוני לשאול איזה טיפול לדעתך יניב יותר תוצאות 10 מג אלטרולט או 75 מג ליריקה ביום. תודה רבה

04/02/2010 | 11:56 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום גלעד, אם עוד לא קיבלת שום טיפול, ואם קיימת הפרעת שינה (שכיח מאד פיברומיאלגיה), הייתי ממליצה להתחיל קודם באלטרולט 10 מג בערב. כמובן שיש לשלב לטיפול גם פעילות גופנית סדירה וטיפול הידרוטרפי . במידה ולא יהיה שיפור תוך חודשיים -שלושה, ניתן לנסות ליריקה 75 מג ולעלות בהדרגה את המינון לפי הצורך. בהצלחה

מנהל פורום פיברומיאלגיה