הפיברו' תוקפת שוב - ובגדול...

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

29/04/2012 | 12:07 | מאת: Rבקה

בעבר הרחוק סבלתי מאוד מהפיברו' אבל הייתה לי - כנראה, אם יש דבר כזה בכלל - הפוגה בפיברו'. ההפוגה הייתה ארוכה מאוד אבל לצערי הפיברו' חזרה ובמלוא עוצמתה. אני לא ישנה בלילות, סובלת מכאבים במקומות שונים בגוף, הרגליים הכי כואבות לי בלילה, אני מתעוררת עייפה, מבולבלת, עצבנית מדוכאת ועוד ועוד. בעבר לקחתי אסטו (ציפרלקס) , אבל קראתי כ"כ הרבה על תופעות הלוואי וההתמכרות אליו שאני קצת חוששת לחזור אליו. עכשיו בדיוק הייתה תוכנית בטלוויזיה עם פרופ' קרסו שדיבר על תרופות מקבוצת SNRI כמו סימבלתה וכן על ליריקה ששיכת לקבוצת התרופות האנטי אפילפטיות, ושילובים בין שתי הקבוצות. עד כמה שאני זוכרת האסטו שייך לקבוצת ה SSRI. קבעתי תור לנוירולוג, אבל עד שיגיע התור, אשמח לשמוע על ההבדלים בין התרופות, וכן על תופעות הלוואח - אם יש כאן כאלה שנוטלים את התרופות האלה.

29/04/2012 | 20:14 | מאת: דודי

אני נטלתי בעבר סימבלטה,והחמיר מצבי.שינו לי לליריקה 75 מ"ג פחט לי הכאבים, ותופעות שקשורות לפיברו,העלתי את המינון ל 150,נהייה לי תופעות לוואי שונות, הורדתי שוב ל 75 מ"ג. ובנוסף בהמלצת הראומתלוג לקחת אלטרול,גם הפסיכיאטרית אמרה לי לקחת , התחלתי עם 50 מ"ג ועליתי ל 75 מ"ג.השינה הישתפרה,ועדיין אני קם מ"ס פעמים בליילה,ועייף במשך היום. ובנוסף שיפר לי את החרדות .

מנהל פורום פיברומיאלגיה