פיברומיאלגיה ולימפה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

29/04/2012 | 00:38 | מאת: אבי

מאובחן כחולה בפיברומיאלגיה מאז 2005 . לפני כחודש התחילה אצלי התנפחות בירכיים: מעל הברך, מתחת למפשעות וכן בבטן התחתונה , מטפלים אלךיהם הלכתי טענו שזאת התנפחות של בלוטות לימפה האופיינית לחולי פיברו, האם זה מוכר? איך זה עובר? איזו התמחות מטפלת בבלוטות לימפה?

30/04/2012 | 15:55 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום אבי, אין התנפחות של בלוטות לימפה בפיברומיאלגיה. יתכן תחושה סובייקטיבית של נפיחות כללית אצל הרבה חולי פיברומיאלגיה אך לא הגדלה של בלוטות לימפה. אם יש, יש צורך בבירור בהתאם. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה