פיברומיאלגיה וסכרת נעורים

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

28/01/2010 | 13:41 | מאת: ירון

1. האם קיים קשר בין פיברומיאלגיה וסכרת נעורים? אם כן - מה הקשר? 2. האם בין חולי סכרת נעורים קיימת שכיחות גבוהה יותר של פיברומיאלגיה? 3. האם קיימת כבר תרופה לפיברומיאלגיה?

04/02/2010 | 11:29 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום ירון, אין קשר ישיר בין סכרת נעורים ופיברומיאלגיה, אך חולה סכרת תקופה ממושכת הסובל בפגיעות שונות באיברים שונים בגלל הסכרת הגורמים לכאבים כרוניים כגון למשל נורופתיה סכרתית יכול לפתח פיברומיאלגיה. השכיחות של פיברומיאלגיה בקרב חולי סכרת לא נבדקה באופן שיטתי למיטב ידיעתי. קיימים טיפולים לפיברומיאלגיה, ודוקה 2 מהם מיועדים לטיפול גם בפיברומיאלגיה וגם בנורופתיה סכרתית : סימבלטה ו ליריקה. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה