פיברומיאלגיה, היריון וסימבאלטה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

17/04/2012 | 12:03 | מאת: נטלי

שלום ד"ר ואלרי. אני כרגע לוקחת 120 מ"ג של סימבאלטה בגלל פיברומיאלגיה. הרופא אומר שאסור לקחת אותה בהיריון.כמה זמן לפני היריון צריך להפסיק? כמה זמן תיקח הפסקה הדרגתית של התרופה? האם יש אלטרנטיבות כדי לא לחזור לכאבים חזקים ולא לסבול כל ההיריון?

30/04/2012 | 12:24 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום נטלי, אכן לא מומלץ לקחת סימבלטה בהריון. כדאי להפסיק באופן הדרגתי את התרופה לפני ההריון (להוריד קודם מינון ואז להפסיק ). על מנת למנוע החמרה בהריון, רצוי להקפיד על פעילות גופנית מתונה,(כמובן אם אין הוראת נגד מבחינה מיילדותית) , להימנע מעליית משקל יתר על המידה, לעשות הידרוטרפיה.. עדיף להימנע ככל האפשר מטיפול תרופתי. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה