עזרה באבחון מחלה בבקשה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

12/04/2012 | 21:40 | מאת: ליאת ש.

היי, אני ליאת, בת 22, כבר 3 שנים שאני נמצאת בבדיקות וצילומים ורופאים שונים בעזרה לאבחן כאב שיש לי. לפני שלוש שנים התחילה לי הרגשה מוזרה באחת הרגליים בעיקר הברך.. עם הזמן התחושה הפכה לכאב ולאט עם הזמן התפשט ברחבי הרגל כולה ואף למותן. הייתי במרפאת כאב, אורטופד, ראומטולג ועוד מלא בדיקות וצילומים ועד היום אף אחד לא יודע להגיד מה יש לי. אחרי 3שנים המצב כבר די מאייש והחמיר כך שיוצא לי פעם בחודש לפספס שבוע עבודה עקב כאבים. הכאבים ממשיכים להתפשט וכרגע פוגע לי בכל צד הגוף מהשכם ומטה.. אני אובדת עצות. בבקשה אני אשמח לעצה ועזרה.

23/04/2012 | 14:11 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום ליאת מדובר בכאב שנמשך כ 3 שנים, ללא שום ממצא חריג בבדיקה והדמייה . ניראה סביר שלא פוספס בעייה אורגנית משמעותית. כעת מדובר בכאב כרוני שהתפשט מעבר למוקד המקורי, ולדעתי, אם הושלם הבירור , יש לטפל ככאב כרוני.טיפולים פיזיוטרים? הידרוטרפיה? תרופות לכאב כרוני כגון ליריקה? כדאי להתיעץ עם רופא כאב או ראומטולוג שמתעסק בזה. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה