האם חייבת טיפול?

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

10/04/2012 | 17:36 | מאת: מירי

ד"ר ואלרי אלוש שלום אני אובחנתי כסובלת מפיברומיאלגיה לפני כחודשיים. כרגע מטופלת רק בטיפול טבעי- דיקור סיני וסירופ כורכומול. כאשר הכאבים מתחזקים נעזרת במשחת טראומיל לאזור.בהשפעה חלקית. יש לציין שמבצעת פילאטיס קבוע. האם יש סכנה בגלל שלא מטופלת תרופתית למרות המלצת הרופא (המליץ על סימבלטה) יהיה הדרדרות במצב והכאבים יחריפו? או ששאר תסמיני המחלה כמו קשיי שינה יחריפו? שאלה נוספת- כול כמה זמן צריך להיות במעקב אצל הנוירולוג שאיבחן אותי?

15/04/2012 | 14:53 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום מירי אין כל סכנה של החמרה או נזק שיגרם במידה ואת לא לוקחת טיפול תרופתי. ברור שטיפול תרופתי יכול לסייע להפחית סימפטומים של כאבים, עייפות והפרעת שינה. אם את לא מעוניינת בטיפול תרופתי, (וגם אם כן!) תקפידי על פעילות גופנית סדירה, טיפול בהידרוטרפיה. כדאי ליהיות במעקב כל 3 חודשים, ובמידה ואת מרגישה שאת לא מסתדרת עם הכאבים, תשקלי כן להתחיל טיפול תרופתי. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה