פיברומיאלגיה + מניה דיפרסיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

05/04/2012 | 14:23 | מאת: תל אביבית

שלום רב, אני בת 40. סובלת מפיברו מס' שנים ולאחרונה אובחנתי במניה דיפרסיה. בעיקר דכאון. מקבלת סימבלטה 30 מ"ג + ואלפורל 600 מ"ג ליום כבר חודשיים. הפסיכיאטרית אמרה לי לקחת ולפורל 2 בבוקר עם הסימבלטה + 1 בערב. הבעיה שאני כל הזמן עייפה ומתעוררת רק ב- 12 בצהריים. ממש בכוח, מכריחה את עצמי. לוקחת את הסימבלטה + 2 ולפורל בצהריים. וכדור נוסף של ולפורל בערב. במשך היום אני כל הזמן עייפה (פיברו ותשישות כרונית בשילוב הכדורים שכנראה מרדימים אותי). אין לי אנרגיה בגוף והמצב רוח לא משהו. ואני כבר לא יודעת מה לעשות. (עושה הליכה חצי שעה ביום). אשמח לקבל את עצתך בנושא. תודה רבה

10/04/2012 | 10:51 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לך, לגבי הפיברומיאלגיה, ניתן להוסיף טיפול בליריקה שמשפר גם כאבים וגם איכות שינה. ניתן לנסות לעלות מינון של סימבלטה ל 60 מג , בהתיעצות כמובן עם הפסיכאטר המטפל. חשוב מאד להקפיד על פעילות גופנית יומית, וניתן גם להוסיף הידרוטרפיה. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה