איקסל+חרדה+בעיות שינה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

27/03/2012 | 00:29 | מאת: גלית

שלום דר' אני סובלת מפיברו(ודיכאון מטופל) והתחלתי לקחת לכאבים איקסל 25 פעמיים ביום,יש לי טיפה הקלה בכאב ואני אמורה לעלות את המינון בהמשך. התחילה לי חרדה איומה...ואני ממש בלחץ,יש לי אי שקט ושורף לי הגוף.אמרו לי שזאת תופעת לוואי חולפת אז רציתי לדעת האם לחכות חודש ולסבול?זה מעולם לא קרה לי עם תרופות פסיכיאטריות אחרות.כמו כן רוצה לדעת האם היא גורמת להפרעות שינה כי אני ממש סובלת מהן ואף תרופה לשינה לא ממש גורמת לי לישון אלא להרדם בלבד.לחץ הדם שלי עלה ל-144 וזה הבהיל אותי. מה דעתך?

27/03/2012 | 13:25 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום גליתאכן איקסל יכול לגרום לתופעות לוואי מהסוג שאת מתארת, כולל עלייה בלחץ דם. אני מציעה לך לנסות להמשך באותו מינון , בלי לעלות, וליראות איך את מתרגלת לתרופה. אם התופעות נעלמות, תעלי בהדרגה במינון. אם לא , אז צריך לשקול עם הרופא המטפל שלך להפסיק את התרופה בברכה

27/03/2012 | 15:30 | מאת: גלית

אז לא תהייה לי ברירה אלא לחזור לסימבלתה...תופעות הלוואי שלה היו עצירות איומה ואין אונות(ללא אורגזמה).איך בדיוק נעשית ההחלפה...אני התחלתיב-30 מג'סימבלתה. האם נכון שהאיקסל מפריעה לשינה גם במינון נמוך? תודה על מהירות התגובה

מנהל פורום פיברומיאלגיה