פיברו ואיקסל

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

17/03/2012 | 19:22 | מאת: גלית

שלום דר' ולרי, כבר שנתיים סובלת מפיברו ובי פולר2. ליריקה לא עזרה לי במינון הגבוהה ואולי סייעה קצת לשינה יותר רציפה. סימבלתה היתה קצת יותר טובה אבל לא עזרה לדיכאון. התחלתי לפני שבוע 25X2 איקסל ויש לי טיפה הקלה. הבנתי שהוא מעורר ולי יש בעיית שינה חמורה וגם בגלל זה מאוד עייפה (ישנה עם אנטי פסיכוטי). דבר שני רצתי לדעת כשעולים במינון האם לוקחים בבוקר 50 ובערב 25 ולאחר זמן מה מעלים ל50X2? האם 100 מג' הינו מינון יציב או שאם אין שיפור משמעותי אך לא כדאי להמשיך? (ברור שתמיד צריך לנסות) יש לי תופעה של אי שקט והבנתי שהיא צריכה לעבור לאחר מס' שבועות ...יש לי גם דקירות באיזור הלב אבל זה לא משהו שקשור לפעימות מואצות. כמו כן קראתי שויטמין D במינון 2000מג' אני חושבת -מאוד עוזר לכאבים.האם נכון? לעזרתך אודה.

26/03/2012 | 22:39 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום גלית מאחר ואת גם מטופלת בתרופות פסיכיאטריות אחרות, אני מעדיפה שתתיעצי עם הפסיכיאטר המטפל שלך לגבי שילוב של כל התרופות שאת נוטלת. לגבי הויטמין D, אכן יש הרבה פירסומים בשנים אחרונות על הסגוליות הרבות של הויטמין , שעוזר בהרבה מחלות, לרבות מצב של כאבים . רצוי לבדוק רמות של ויטמין D בדם ולהשלים את החסר אם צריך. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה