האם קיים טיפול יעיל לא של תרופות פסיכיאטריות?

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

10/03/2012 | 20:49 | מאת: ירושלמית

הובחנתי כחולת פיברומיאלגיה לפני כשנה . הרופא המאבחן היה מקצועי נתן בדיקות דם לשלול דברים אחרים. נתן פרזק לבוקר ואלטרוט לערב. כשהסברתי שאינני סובלת משום דיכאון (למרות שאני כן בלחץ ועומס נפשי) טען שנימצא כי תרופות אלו על אף היותן פסיכיאטריות עוזרות מאוד. לצערי האלטרוט עשה לי רע מאוד. כל נושא השנה הפך אצלי לסוג של סיוט קשה לי להרדם הקור הירושלמי הורג אותי בלילה (על אף שדירתי מחוממת הייטב כל היום והלילה) וכשאני כבר נירדמת מתקשה מאוד לקום בבוקר האם יש טיפול להקלת הסימפטומים אלטרנטיבי. ולא תרופות פסיכיאטריות כאלו ואחרות שעלי לא הקלו???

10/03/2012 | 20:56 | מאת: ירושלמית

בהמשך למה שכתבתי קודם. קראתי שאת ממליצה על פעילות גופנית סדירה. האם תוכלי לפרט. אני סובלת מכאבי תופת בגב וברגליים איך במצבי ניתן לשלב פעילות גופנית שלא תחמיר את המצב. הרופא שלי (נועם חרץ ) המליץ על טיול במשך כחצי שעה לפני השינה . הליכה זו גם בקצב איטי קשה עבורי

26/03/2012 | 22:19 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לך מבחינת תרופות, ניתן לנסות ליריקה, שאינה תרופה פסיכיאטרית כפי שאת אומרת, ויעילה על כאבים, איכות שינה ועייפות בפיברומיאלגיה. ביצוע פעילות גופנית חיוני בטיפול בפיברומיאלגיה. מדובר בהליכה, שחייה או אופניים, בקצב איטי בהתחלה, אפילו מעט זמן בהתחלה, אבל על בסיס יומי , על מנת להחזיר את הגוף לפעילות ולהפחית כאבים. בהמשך, יש לעלות בהדרגה בפעילות. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה