תהליך המדיטציה

דיון מתוך פורום  מדיטציה

05/08/2010 | 21:20 | מאת: אסף

תוכל בבקשה לפרט / לתת דוגמא ,את אופן ההתייחסות במהלך המדיטציה כאשר מחשבה "נכנסת פנימה" וההתמודדות איתה עד "יציאתה" אודה לך מאוד

07/08/2010 | 21:06 | מאת: יונתן קדם

הדרך הנכונה היא התבוננות ללא התייחסות. תאר לך שאתה צופה באלבום תמונות , אתה יכול להגיב לכל תמונה, להתרגש ממנה, להיזכר בכל מה שהיה ולספר סיפור שלם מהתמונה שיוביל לעוד סיפור ... או שאתה יכול להתבונן בתמונה , בפרטים שלה, בדמויות בה ולבחור לא להגיב , להמשיך הלאה. דוגמא נוספת – אתה נמצא על ראש גבעה ומולך מסילת רכבת – רכבת מגיעה מצד ימין וחולפת לה מצד שמאל עד שנעלמת מעבר לעיקול. הבחירה שוב שלך – האם להסיט מבטך שמאלה ולהמשיך עם הרכבת עד שהיא נעלמת או להשאיר את המבט ישר... כך עם המחשבות – אתה נהפך להיות " הצופה המתבונן הבלתי משוחד" זה היודע שישנו מרחק בינך בין הנוכחות , בין ההויה שלך ובין מחשבות. המוח הוא המייצר מחשבות ואם יש לנו יכולת להתבונן בהן הרי שאנו קיימים עוד לפני עולם המחשבות... הגילוי הזה מביא לכך שבמהלך המדיטציה על יד התבוננות לא התייחסות אתה בשלב מסוים מגלה שפחות ופחות מחשבות מגיעות. אין פה התמודדות! בעצם אין כאן פעולה ממשית. רק עמדה ניטראלית לחלוטין במתרחש מול עיניך. זה הסוד וזו הדרך להשקטת המחשבות. בברכה,

מנהל פורום מדיטציה