להתבונן במחשבות וברגשות

דיון מתוך פורום  מדיטציה

03/07/2010 | 21:33 | מאת: אמיר

מה הכוונה בהתבוננות במחשבות . מי זה מתבונן? לא ממש ברור לי איך עושים זאת. אמיר

10/07/2010 | 20:57 | מאת: יונתן קדם

אמיר, הכוונה היא להתבונן ולא להתייחס כמו צופה המתבונן ברט על עצמו ואל מגיב רגשית לסרט, הוא נהיה הצופה המתבונן הבלתי משוחד. כל מה שיגיע הוא מתבונן וזהו. זו עמדה מאוד מעניינת ולא קלה להשגה. לכן כדאי להתחיל עם התבוננות בתהליך הנשימה כדי להגיע לרמה מסויימת של שקט וריכוז ואז להרים את העוגן ולתהבונן במחשבות. אםשרי גם לדמות את המחשבות המגיעות לעננים החולפים מעל הראש. זה עוזר במיוחד בתחילת הדרך. המתבונן הוא בעצם מי שאתה לפני המוח המותנה המייצר מחשבות ללא הפסק. אתה לפני הכל ההויה ,הנוכחות שהיא אינה מותנית בשום דבר ויש לה קשר ישיר לתודעה הגבוהה ביותר. בברכה, יונתן בברכה, יונתן

מנהל פורום מדיטציה