איך סולחים?

דיון מתוך פורום  מדיטציה

18/06/2010 | 11:51 | מאת: ש'

שלום יונתן, יש לי כעסים רבים על ההורים בגלל משקעי העבר והילדות הקשה שעברתי. היום לאחר שהורי התגרשו הפסקתי לדבר עם אבי. יש בי שנאה וכעס ואני לא יודע מה לעשות עם זה. קראתי על מדיטצית הסליחות שלך. זה נראה לא הגיוני לסלוח לאבא שלי במיוחד לאחר מה שחויתי ממנו. מה אני עושה? תודה מראש

21/06/2010 | 18:25 | מאת: יונתן קדם

אכן יש קושי לסלוח לאדם אשר פגע בך מילולית או פיזית ויותר קשה לסלוח לאדם קרוב אליך בו בטחת והאמנת. מכאן קודם כל הקושי לסלוח לביך הרי הוא זה האמרו לשמור עלייך , לתמוך בך לתת לך את כל האהבה כדי תגדלי להיות כזו המוסגלת לחיות חיים עצמאיים מלאי משמעות. ברגע ש" חוזה " זה לא מתקיים אלא נהפוך הוא נוצרת שנאה וכעס ויש תחושה שלא תמיד נחוית באופן ישיר של השפלה וייאוש מהחיים. עצתי לך תרגלי את מדיטצית הסליחות לפחות פעם בשבוע והביני בצורה שכלתנית בהתחלה עד אשר זה יחלחל לרגש ומשם למודעות עד אשר תתנקי עם הזמן מרגשי הכעס והשנאה. לי זה עזר ובמרוצת השנים הצלחתי להגיע למצב בו אני מתחדש כל הזמן ולא שומר טינה כי בסופו של דבר היא נשארת אצלי כמשקע. בברכה, יונתן

מנהל פורום מדיטציה