התפתחות רוחנית

דיון מתוך פורום  מדיטציה

07/05/2010 | 14:04 | מאת: משה

האם מדיטציה באמת תורמת לי לרוחניות? מה זה בכלל התםתחות רוחנית? אני שומע על זה וקראתי גם קצת. איך זה מתבטא במציאות? משה

12/05/2010 | 11:42 | מאת: יונתן קדם

משה, המדיטציה היא כלי להתפתחות רוחנית.אני מגדיר התפתחות רוחנית כהתפתחות של האדם ממקום בו הוא חושב רק על עצמו אל מצב בו כל כולו חי למען הכלל ובו בעת במסע הזה הוא מגלה את הכוחות רוחניים המפעילים את האדם ואת העולם. מנסיוני בחיי האישיים זו דרך ארוכה ויש בה עליות ומורדות. המדיטציה עוזרת לקבל יחס אחר וגישה אחרת למציאות בה אנו נתקלים כל יום. בעיות ו" צרות" נראות כפתח לשיוני. כעסים ומריבות מנהלים בצורה טובה יותר ואפקטיבית יותר. חדרות ,דאגות , מחשובת רעות לאט לאט נעלמים ובמקומן מגיע צורך לעזור ולתרום לכלל. זה ממש על קצה מזלג וכמובן שיש רובדים לנושא זה שקשה להסביר בפורום זה. בברכה , יונתן

מנהל פורום מדיטציה