התמדה בתרגול

דיון מתוך פורום  מדיטציה

13/04/2010 | 14:32 | מאת: יואב

שלום לך יונתן הייתי במספר מפגשי מדיטציה במרכז ת"א ומאו נהניתי מהחויה. אבל שמתי לב שקשה לי להתמיד ואחרי כמה ימים אני מפסיק ואז שוב פעם אחרי שבוע שבועיים חוזר לתרגל וכך כל הזמן.מה עושים? יואב

14/04/2010 | 15:55 | מאת: יונתן קדם

יואב , אכן דרושה משמעת עצמית ומחויבות לתהליך . מניסיוני בתחילת הדרך תרגול המדיטציה צריך להיות הדבר הכי חשוב שלך במהלך היום. מדוע? כי אז את תהפוך אותו לטבע שני. כמו צחצוח שיניים. לילדים צריך כל הזמן להזכיר כמה חשוב לצחצח שיניים ובדרך כלל אם לא מזכירים להם הם פשוט לא יצחצחו. בתרגול המדיטציה עלינו בתחילת הדרך לפנות זמן מראש במשך השבוע , זמן קדוש שאף אחד לא מפריע בו. לאחר מספר שבועות של תרגול יקרה משהו מעניין - אתם תרגישו צורך לתרגל כי ההשפעה המרגיעה תחסר לכם. זה סימן שאתם על השביל הנכון! כאחד המרתגל כבר שנים רבות אני יכול לציין כי 3,4 פעמים בשבוע הם הנדרשים כדי לשמור על רמה מסוימת של רוגע ושלוה אשר רק הולכים ומתחזקים עם השנים. בברכה יונתן

מנהל פורום מדיטציה