מדיטציה

דיון מתוך פורום  מדיטציה

26/10/2011 | 19:18 | מאת: אסף

שלום רב, אני מתקשה מאוד להבין את תהליך המדיטציה. מצד אחד קראתי רבות שבאמצעות המדיטציה ניתן להגיע לשכבות ,עומקים ורבדים עמוקים מאוד ומצד שני התהליך הינו באמצעות (למשל) ריכוז בתהליך הנשימה -כלומר לא להדוף את המחשבות הנכנסות אלא להתבונן בהן באובייקטיביות וברכות ולהחזיר את הריכוז לתהליך הנשימה. נושא זה קשה לי מאוד להבנה - איך ניתן להגיע לעומקים אם מחזירים את ההתבוננות לנשימה ? תודה

02/12/2011 | 09:21 | מאת: יונתן קדם

בתרגול יש כמה שלבים. השלב הראשון והוא חשוב לכל מתרגל מתחיל הינו הרפית הגוף. מתחילים מהראש ועוברים כמה דקות על אזורים שונים בגוף ומרפים אותה על ידי שאיפה של רוגע ושלווה ונשיפה של מאמץ ומתח. שלב שני הוא התתבוננות בנשימה. לאחר שפחות או יותר נכנסו להרפיה מסויימת ואנו קצת יותר שקטים אנו יכולים להפנות את הריכוז לאזור הנחירייים ולהתבונן באויר הנכנס דרך האף ובאויר היוצא דרך האף. אני ממליץ להישאר מספר שבועות בשלב זה. ניתן לדמות את המחשבות כעננים החולפים מעל ראשנו ואנו מרוכזים בנשימה. בשלב הזה אכן אנו מתבקשים לחזחור לנשימה בכל פעם שאנו שמים לב ש" ברחנו" למחשבות " ולחלימה בהקיץ. השלב השלישי מגיע כאשר המוח יורד לגלי מוח מספיק נמוכים בהם עדיין חולפות מחשבות אך בקצב איטי יותר ואז ניתן לעזוב את הנשימה ( אשר מתפקדת כעוגן בשלב השני ) ולהתחיל להתבונן במחשבות המופיעות לנגד עינינו ללא התייחסות. מכיון ששלב זה קשה יותר ודורש מיומנות ניתן תמיד לחזור לנשימה כאשר מרגישים שהמחשבות חוזרות להשתלט. זו אולי הסיבה לבלבול שלך. רק בשלב הרביעי אתה מגלה שבין מחשבה למחשבה יש שקט ושם יש לך אפשרות להיכנס ל"שער " ושם העומק שעליו קראת . אין סיבה לכתוב על זה. זו חויה אישית שלך. כל מילה שלי על החויה האישית שלי תבלבל אותך . כשתהיה שם תדע! המון הצלחה יונתן

מנהל פורום מדיטציה