בחירה חופשית

דיון מתוך פורום  מדיטציה

28/04/2011 | 15:22 | מאת: אבי

האם תוכל לעזור לי בשאלה אני מתלבט בשאלה כמה באמת רצון חופשי יש לנו. האם הכל מתוכנן מראש ואין לי בחירה חופשית? במה יש לי בחירה אם בכלל?

01/05/2011 | 06:41 | מאת: יונתן קדם

שאלת שאלה עמוקה ויסודית אשר אין מקום פה לענות עליה בפירוט. האמרה " הכל צפוי והרשות נתונה " מתייחס לשאלה הגורל והבחירה של האדם. ניתן לומר לגבי החלק הראשון " הכל צפוי " שאכן אם נסתכל מרגע היווצרות היקום , מהמפץ הגודל והלאה הרי שכל מה שיקרה מאותו רגע בין אם זה היווצרות כוכב ואם זה תאונת דרכים – צפוי שיקרה כי הם היו " רשומים " כבר באותה נקודה שהתנפצה ועכשיו מתפשטת לכל הכיוונים. כלומר יש אינספור דרכים להגיע לנקודה מסויימת אך בסופו של דבר צריך לבחור דרך מסויימת וכאן נכנס החלק השני של המשפט " והרשות נתונה". מתי באמת יש לאדם בחירה ? מתי הוא כבר מחליט בעצמו לאן לפנות וכבר אינו נתון לחסדי אותה התפשטות של היקום שאינה מפסיקה אף לרגע ? כאשר הוא מתחיל להתעורר ונהפך מודע לכך שהוא לא רק גוף ושיש בו מרכיב רוחני . אותו חלק רוחני שבו שולט על החומר / אגו ואז כאשר ישנה בחירה לעשות היא תיעשה ממקום שהוא מעל לטבע האוטומטי של האדם , הבחירה תהיה עם מחשבה להשפיע טוב לעצמו לסביבה ולא רק בחירה אגואיסטית . אומנם האדם המודע אינו יוכל לשנות את הכיוון של התפשטות ופתאום לחזור לכיוון הנשי אך הוא כן יכול לעשות בחירות מודעות שישנו גורל. זה ממש בקצרה נושא בחירה החופשית.

מנהל פורום מדיטציה